22 July 2010

berlantaikan simen yang dingin..

berlantai kan lantai yang dingin, satu corak perkataan yang unik, hehehe
ade kisah menarik disebaliknya..

21/7 ari tu aku ada join program abang angkat, exco akademik yang KAB yang anjurkan. aku pon tak tau program nie untuk ape, just suke2 je. yela aku kan freshie kat sini. mule-mule rase macam xnak join, yela aku da la tak tau banyak pon pasal UPSI nie, kang kalau budak2 program tu tanye aku pasal UPSI nie aku nak jawab ape?? kan da jadi masalah..
At last aku pon join, sebab ade member housemate aku ajak join. ala suke2 je kan.. 21/7 tu kite orang kene kumpul kat foyer jmk, untuk proses penyerahan adik angkat, aku dtg lambat sket la dlam pkul 11.15, sebab aku abis klas pkul 10 pagi. so memang kene bergegas naik bas n terus balik kolej. Sampai kat foyer tu aku tegok budak2@kanak2 riang nie dah ada da, die orang datang pukul 8 pagi. emm ramai jugak la die orang nie, tapi as usual perempuan lagi ramai.. Die orang nie budak2 dari kawasan batang padang, ntah aku pon tak tau batang padang tu kat mane. ade dari SMK Khir Johari, SMK Air Kuning, SMK Slim River, n ape ntah lagi.. semua budak2 form 1, n die orang nie kire budak2 elit la kat sekolah die orang, budak2 Rk(rancangan khas)
yang ada kat situ untuk jadi abang angkat ada 4 orang je!!! hahaah memang ramai, tapi yang nak jadi akak angkat ramai giler, sampai melimpah ruah foyer tu, hahaha
lepas tu kem komandan pon bagi2 kan lah abg n akak angkat, yang lelaki xcukup kan, so die orang memang letak je kat umah yang memang kene jadi tempat penginapan untuk program nie.. mule2 aku rase macam ok je, sebab satu rumah hanya dapat 2 orang je adik angkat.. tapi bile aku sampa je kat umah aku, ade sederet budak kat umah aku,5 orang!! arghhhh tidak!!! mane aku nak sumbat nie??!!!!
emm last2 aku redha je la.. lagi pon kesian kat die orang kan..
lepas tu die orang pon siap2 la, sebab die orang ade program die orang sendiri, kite orang yang abg2 angkat nie cume menjaga kebajukan die orang je, jage tempat tido die orang, persiapan diri n all of those thing.
Naseb bek lepas tu aku xde klas, so aku lepak je kat blik n memeber aku sume ade klas, so aku bantai tido..
malam tu mule la trouble buat kite orang..huhu macam mane nak susun tempat tido budak2 nie?? adoi.. mule2 kite orang decide setiap sorang tido share katil ngan adik angkat, tapi adik2 angkat tu refuse, aik?? ngade2 btol bdak nie..dengan alasan malu... alamak..
emm last2 kite orang angkut tilam 2 buah bentang kat luar, korang tido la ramai2,hehehe
selesai pon masalah..tapi sian kat member aku, die tido beralaskan katil bertilamkan papan..terharu aku!
malam kedua, aku pon bagi cadangan, malam nie blik 3 amek 3 orag budak, korang ganbung katil, blik aku kite prang share katil ngan budak2 tu, amacam?? semua setuju.. selesai masalah. yang tido kat blik aku tu semua da amek posisi nak tido, aku suruh la die orang tido dulu, blik satu lagi tu die orang hiperaktif, xmo tido lagi. subuk nak borak n cerita. emm layan jela..sampai la pkul 1 kot..akhirnya..tido pon..aku memang da ngantuk gile time tu.. aku pon blik la blik, nak tido. masuk je blik aku tengok budak yang share katil ngan aku tu, tido macam katil tu die yang punye!! mule2 malu, tapi sekarang..aku plak yang rase cam malu,hahaha
ah lantak la, aku alihkan kaki die terus aku landing, aku da ngantuk gile time tu..
aku pon tido la.....zzzZZzzz..
tapi aku xdpat tido!!! nak tau sebab ape?? budak tu tido lasak gile!!! abis aku kene tendang, tolak, sepak, peluk,hahaha
xtahan aku pon bangun la, g kua jap. tapi aku perasan katil sebelah aku romete aku yang sepatutnya share katil nagn budak tu xde!! misteri!! mane pegi romate aku nie??
aku pon g la kat lua, aku tengok, romet aku tgah tido kat lua, atas lantai sorang2...sedih nya aku tengok..inilah pengorbanan romate aku..da la rumah aku nie tingkat 4, sejuk plak tu, sian aku tengok, aku pon tros masuk blik balik, xsanggup aku nak tido luar,hahaha
aku xkire, ape nak jadi jadila, yang penting aku tak nak tido luar,hehehe aku nie memang..
aku pon tertido dengan seksanya..
dalam pkul 5 macam tu aku terbangon, sebab budak kt katil aku nie pasang alarm, bising giler!!! yang pelik nye, die langsung x bangon!!! aku yang terseksa pendengaran!!! aku pon cari jam die nak matikan alarm tu.. puas aku cari xjumpe!!! aku da panas da time tu, last2 jumpe gak terselit kat tepi katil, adoi ai..budak..budak..aku x kejut pon die,hahaha jahat aku..
dalam pkul 5.30 baru member aku kejut die orang..glabah bangon!
dan hari terakhir die orang hari jumaat..mase die orang packing nak blik rase macam sedih plak..huhu
mase die orang balah tu die orang salam mintak maaf n terime kaseh, huhu terharu..aku pon cakap, blaja2 rajin2....

2 comments:

Anonymous said...

hahaha...tergelak saya bace story abang2 angkat ni...kesian pun ade lawak pun ade...hehehe.... pape pn korang dh jadi abang angkat yang prihatin n bertanggungjawab...tahniah ye abang2 angkat hehehe...kepada adik2 angkat tahniah jugak krn korang secara tak langsung berjaya membuli abang2 angkat korang...hehehehe...

Hakir pEngeran said...

haha kenangan terindah 2010 di kolej aminudin baki, he3 lepas nie terpaksa fikir banyak kali nak amek ke x adik angkat,he3

lain-lain cerita jiwa saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...