24 April 2011

jom ke PESTA BUKU ANTARABANGSA KUALA LUMPUR!!!!!!!!!

Hari nia dah tanggal 24/4/2011..so ape maksudnye??

MAKSUDNYA..PESTA BUKU KL DAH BERLANGSUNG SELAMA 2 HARI DAHH!!!!!!!


pembaca1 :eh kau dah pegi belum??...
pembaca2 :dah start ke weyh??..
pembaca3 :dah start la, dia start 22/4/2011 ari jumaat lepas
pembaca1 pembaca2 :ooooooo..

Itulah korang, sibuk sangat dengan facebook, sampai lupa book fair..haish..
Pesta buku ni seperti biasa dekat PWTC la, so sape-sape yang rasa dia PENCHENTA BUKU (ulat buku la senang cerita..) jom ler kita memeriahkan pesta buku ni. Masa ni la kita nak menyelongkar isi perut PWTC tu, nak cari buku yang kita minat!! ada diskaun kot!!



pembaca1 : kau ni chekgu azam, pantang dengar pasal diskaun kan..
pembaca2 : eleh, poyo lah kau pembaca1, ko pun sama kan...





mungkin ada antara kita akan pandang skeptikal kat orang yang pegi pesta buku kan, tomahan klise nye, "skema gile ko doe nak g pesta buku!!" Kalau hangpa jumpa orang-orang macam nie, senang je jawab, "weyh bangang, hang lagi sengal, orang dok p pesta buku tu lagi baguih dari dok p tengok bola hang tau tak?!!"

membaca tak semestinya buku, AlQuran pun kita kena baca jugak


So tunggu apa lagi weyhhh!!!!!! jom ler kita pegi pesta buku, kita perabih buku kat PWTC tuhh!!!! 

"orang yang tahu membaca buku, tetapi tak membaca, adalah sama dengan orang yang tak tahu membaca buku"

*aku tak sabar nak pergi ni....





4 comments:

PUANSTOBERI said...

Salam,

Sy da pegi siang tadi. Org adalah meramai. Tetiba rasa nyesal gi wiken. Uhuks.

dayahremlee said...

okeyh.. semoga selamat sampai =.=' ...~

chekgu azam aziz said...

puanstoberi:sebab tu xpegi hari ahad, dah agak da..hehehe btw tahniah sebab dah pegi pesta buku,hehe
dayahramlee:orang ajak xmo pegi..huh!!

Kathy Rospin said...

jom pegi ramai2..aku pon nk pegi..nk beli komik..hak3..

lain-lain cerita jiwa saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...