22 August 2011

kursus induksi persada sesi 2011/2012

mungkin sukar untuk menjangka,
apa perkara yang bakal terjadi dalam hidup kita.


sudah beberapa hari rasanya chekgu tak menulis dalam blog ni,
rindu rasanya..


bukan apa,
bukan juga hilang minat untuk melimpahkan idea atau coretan madah,
cuma kesempitan ruang dan waktu yang ada.


dari 17 ogos sampai 21 ogos,
aku terlibat dengan Kem induksi Persada sesi 2011/2012 di UPM,
letih rasanya mengendalikan program sebesar itu.








chekgu rasa itu lah program paling besar yang pernah chekgu jadi fasilitator.


memegang amanah sebagai ketua fasilitator lagi la bertambah berat,
itu ujian Tuhan kan..








pada mulanya agak teruja dan tak yakin,
dapat tak nak handle peserta yang dalam kalangan umur sebaya,
dan juga mereka-mereka yang bakal menjejakkan kaki ke ipt,
dengan jumlah dijangka 1200 orang!!!


tetapi bila kita yakin,
ikhlas kerana Allah,
semua kerja akan dipermudahkan..










rasa bersyukur program tamat dengan baik,
tanpa ada kes-kes kritikal yang menyesakkan dada,
walaupun ada beberapa kekurangan daripada aspek-aspek tertentu,
itu lumrah bila bekerja secara last minute!


apa-apa pon tahniah diucapkan kepada semua peserta,
anda memang terbaik!!
tanpa melahirkan sebarang masalah kritikal,
dan anda sudah menunjukkan diri anda layak bergelar mahasiswa!!


buat barisan ajk pelaksana dan barisan fasilitator,
tahniah juga saya ucapkan,
kerna usaha anda,
bekerja secara bersama-sama,
mampu melaksanakan program sebesar ini!!
itu memang menakjubkan!!


tahniah saya ucapkan!!

No comments:

lain-lain cerita jiwa saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...